Тиаго Силва: Отговорни сме пред феновете и нацията


Н. Гавазов

Тиаго Силва: Отговорни сме пред феновете и нацията

Капитанът на националния отбор на Бразилия Тиаго Силва сподели своето отношение към критиките на феновете и средствата за масова информация по адрес на тима. Както е известно, няма и помен от добрата игра на "селесао" на Купата на Конфедерацията през миналата година, а спорната победа на Хърватия в първия кръг продължава да заема място в общественото пространство.

"Критиките от страна на журналисти и фенове? На играчите също не винаги се харесва как играят. Недоволни има не само сред привържениците и медиите. Например, в първата среща аз бях недоволен от това, как играхме, как изпълнявахме указанията на треньора, но все пак победихме. Във втория мач постигнахме прогрес, но не си отдаде да спечелим. Прекрасно разбираме отговорността пред феновете и нацията. Натискът е част от футбола. Ако не си готов за това - сменяй професията", заяви Силва.

"Чуваме феновете дори в хотела. Те постоянно скандират нашите имена. Понякога дори излизаме да даваме автографи и да се снимаме. Феновете много означават за нас", каза още бранителят.

 

  Сподели
92