За Платини, Йохансон и видеокамерите


.

За Платини, Йохансон и видеокамерите

Голяма бе радостта, когато през януари 2007 Мишел Платини спечели изборите за президент на УЕФА. Той победи шведа Ленард Йохансон с гласовете на малките национални централи, които бе обещал да защитава. И започна да прави точно това до мига, в който отново не си спомнихме за стария швед.

На 18.11.2009 на “Стад Дьо Франс” в Париж бе извършено едно от най-големите престъпления в историята на футбола. Малка Ирландия бе заклана, за да не стане така че, родината на шефа на европейския футбол да пропусне следващия Мондиал и то след като игра финал на предишния.

Разбира се трябва да споменем, че Световните първенства са под егидата на ФИФА, но чисто техническата организация на квалификациите в отделните зони на света е поверена на континенталните централи. И тук само ще добавим, че за 16 години управление на Ленард Йохансон Швеция, която е футболна сила, разбира се не от ранга на Франция, пропуска само 1 европейско и едно световно първенство, а често на самите финали получава скандална съдийска подкрепа, от която е страдала и България.

Решението за преиграване на баража-реванш между Франция и Ейре трябва да бъде взето от ФИФА. Мишел Платини обаче трябва да бъде първият застъпник за тази идея, а следващото му искане трябва да бъде за въвеждането на видеоповторения на спорните моменти, нещо което консервативен и аристократичен спорт като тениса допусна горе-долу когато Платини бе избиран за президент на УЕФА.

  Сподели
325