Съдийски грешки изхвърлиха Босна от Мондиала (видео)


FUTBOL-TV

Съдийски грешки изхвърлиха Босна от Мондиала (видео)

Дебютантът на световни първенства Босна и Херцеговина отпадна от Мондиал 2014 след поражение с 0:1 от Нигерия. Единственото попадение в тази среща реализира Питър Одемуинги след половин час игра. Емануел Еменике се пребори със защитник на Босна след и напредна в наказателното поле, а след това върна назад, където Одемуинги засече топката и я прати във вратата на Бегович.

Двубоят ще се запомни с поредното дискусионно съдийско решение, на което свидетел стана лично шефът на ФИФА Сеп Блатер. В 20-ата минута топката влезе в мрежата на Нигерия след удар на Един Джеко, но голът беше неправилно отменен заради засада на нападателя на Манчестър Сити. При повторението се видя, че Ефе Амброус покрива засадата. Освен това босненците имаха претенции за фаул в атака при попадението на нигерийците, но реферът взе решението в полза на "зелените".

Иначе успехът бе първи за Нигерия от 1998 г. насам. В следващия си мач африканците играят с един от фаворитите - Аржентина, като дори и равенство ги устройва за класиране на 1/8-финалите.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
141