ФИФА заподозря костариканците във вземане на допинг


Н. Гавазов

ФИФА заподозря костариканците във вземане на допинг

Седем футболисти от националния отбор на Коста Рика след мача с Италия от втория кръг на груповата фаза на Световното първенство по футбол бяха принудени да останат на разположение на длъжностните лица за преминаване на допинг тестовете на ФИФА. Както е известно, според правилата, само двама играчи са длъжни да се подложат на обичайния тест, останалите преминаха такива преди старта на турнира. От италианска страна бе извикан само един футболист - Джорджо Киелини.

Според запознати със ситуацията, тези действия на отдела за допинг контрол на ФИФА показват, че сред чиновниците има огромни съмнения в това, че футболистите от Коста Рика може да са получили нещо преди двубоя с Италия, който бе спечелен с 1:0 от латиноамериканците.

Както е известно, вчера, по време на мача със "Скуадра адзура" температурата на въздуха надхвърли 30 градуса, а влажността достигна близо 80% - италианците в края на мача не можеха да тичат, докато костариканците изглеждаха така, сякаш току що са започнали да играят. Изглежда, че това е накарало представителите на службите за борба с допинга да се усъмнят в представителите на Коста Рика.

"Това е неприятна ситуация. Няма какво да крием. Просто се подготвихме добре. Може би хората не вярват в това, което правим. Това много дразни, но няма какво да сторим", заяви Брайън Руис.

 

  Сподели
105