Руис: В групата на смъртта мъртви се оказаха други отбори


Н. Гавазов

Руис: В групата на смъртта мъртви се оказаха други отбори

Авторът на победния гол в мача с Италия Брайън Руис изрази задоволството с от резултата на своя отбор. Както е известно, тази вечер Коста Рика продължи победното си шествие по бразилските терени, побеждавайки с 1:0 "Скуадра адзура", което изпрати латиноамериканците в плейофите на Световното, а англичаните обратно към дома.

"Преди началото на Мондиала много хора говореха, че сме попаднали в групата на смъртта. Но както се вижда от таблицата, мъртви се оказаха други отбори. Ние се класирахме за плейофите, но искаме да постигнем нещо повече", заяви Руис, чиито отбор повтори подвига от 1990 година, когато начело на Коста Рика бе Бора Милутинович.

"Трудно е сега да изразя своите емоции. Лично аз посвещавам това попадение на своето семейство, тъй като е нещо невероятно да вкараш гол на Световно. Независимо от това, че никой не ни вярваше, ние мечтаехме за този момент. Успяхме да се класираме за следващия етап, изпреварвайки отбори, които се смятат за по-силни от нас. Мечтите се сбъдват. Искам да благодаря на всеки, който вярваше в нас. Това е невероятно постижение за малка страна като нашата", заяви Руис.

 

  Сподели
95