Ван Дам пострада заради шега с Фалкао


Н. Гавазов

Ван Дам пострада заради шега с Фалкао

В Колумбия се разрази огромен скандал около холандската актриса Николет ван Дам, която публикува на страницата си в Twitter съмнителен фотомонтаж на колумбийските футболисти. Постъпката на актьора предизвика взрив в социалните мрежи, след което последва официалната реакция на колумбийските власти.

На фотомонтажа, носещ заглавието "Колумбийската линия", са изобразени играчите на колумбийския национален отбор Радамел Фалкао и Хамес Родригес, които с тръбичка в носа всмукват съдържанието на линията, която съдията е очертал пред тях преди да бъде изпълнен наказателен удар.

Шегата с това, как футболистите реагират на белия прах, положен на тревата, възмути колумбийците, които много болезнено се отнасят към това, че тяхната родина се асоциира зад граница с производството и контрабандата на наркотици.

В отговор на вълната от възмущение, Ван Дам изтри фотомонтажа и помоли за извинение: "Скъпи колумбийци, нямах никакво желание да ви обидя. Моля ри, приемете моите най-искрени извинения", написа актрисата.

Въпреки това, представителят на Детския фонд на ООН в Колумбия Роберти ди Бернарди заяви, че ще поиска от своето ръководство Ван Дам да бъде лишена от статута посланик на добра воля към УНИЦЕФ, която тя получи в знак на признателност за своята благотворителна дейност. Посланикът на Колумбия в ООН Мария Мехия също заяви, че е изпратила подобна молба до изпълнителния директор на УНИЦЕФ Антъни Лейк.

Министерството на външните работи на Колумбия пък съобщи, че посолството на Колумбия в Холандия вече е предприело съответните стъпки, за да бъде лишена Ван дам от статута посланик на добра воля към УНИЦЕФ.

 

  Сподели
135