Холандия с втора победа след спектакъл с Австралия (видео)


FUTBOL-TV

Холандия с втора победа след спектакъл с Австралия (видео)

Холандия победи Австралия с 3:2 в един изключително интересен мач от груповата фаза на Мондиал 2014. И двата отбора имаха реални шансове да се поздравя с успеха, но в крайна сметка това сториха "лалетата".

В 19-ата минута Ариен Робен откри резултата, след самостоятелен пробив и прецизен удар, с който прокара топката покрай защитник и вратаря Райън. В ответната атака Тим Кейхил изравни след красив удар от воле, с който не остави шансове на Силесен. При резултат 1:1 завърши първата част.

Австралийците направиха пълен обрат в 54-ата минута, когато Миле Йединак реализира от дузпа, която бе отсъдена за игра с ръка на Дарил Янмаат. Пет минути по-късно Робин ван Перси изравни, след като бе оставен покрит в наказателното поле и не остави шансове на вратаря за 2:2.

Новият обрат в този спектакъл бе факт в 70-ата минута, когато Мемфис Депай с хубав удар от границите на наказателното поле вкара за крайното 3:2. До края на мача последваха положения и пред двете врати, но до нов гол така и не се стигна.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
152