Украйна отново ще спре Гърция


.

Украйна отново ще спре Гърция

На 18 ноември в решителен бараж за класиране на световното първенство се изправят отборите на Украйна и Гърция. Двубият в Гърция завърши при резултата 0:0 и всичко ще се реши на украинска земя.

След баража за Мондиал 2006, който противопостави отборите на Украйна и Гърция, съдбата определи същите съперници да се срещнат отново на бараж за Сетовно първенство. След нулево равенство в Атина, гърците ще търсят мъст, за отстраняването си преди 4 години, като гости. Именно като гости украинците успяха да спечелят с 1:0 преди четири години и да се класират за финалите в Германия.

Класирането на Украйна на миналото Световно първенство, определено бе най-големия успех за страната. Сега те ще се опитат да повторят, а защо не и да подобрят това класиране. Отборът е добра сплав от опитни и млади футболисти. Най-голямото им предимство е във физическите им показатели.

След сензационната Европейска титла през 2004 година, Гърция като че ли премина през лош период. Доста от тогавашните футболисти прекратиха кариерите си и това неминуемо се отрази на играта на отбора. За настоящите квалификации Ото Рехагел направи няколко добри попадения с играчи като Митроглу и Куцианикулис, които помогнаха на южните ни съседи да стигнат до бараж.

Украинците нямат наказани играчи, но заради различни травми няма да могат да разчитат на Михалик, Ямаш, Воронин и Назаренко

Гърците пък от своя страна също нямат наказани състезатели, но от травми страдат Торосидис и Чалкас. Карагунис и Киргиакос сеготвят по специална програма и в последния момент ще се реши дали ще играят. Траянос Делас пък отказа повиквателната пратена му от Ото Рехагел.

Последни пет мача:

Украйна:

14 ноември срещу Гърция (Г) равен 0-0 (Световна купа, Бараж)

14 октомври срещу Андора (Г) победа 6-0 (Световна купа, Квалификация)

10 октомври срещу Англия (Д) победа 1-0 (Световна купа, Квалификация)

9 септември срещу Беларус (Г) равен 0:0 (Световна купа, Квалификация)

5 септември Андора (Д) победа 5-0 (Световна купа, Квалификация)


Гърция:

14 ноември срещу Гърция (Д) равен 0-0 (Световна купа, Бараж)

14 октомври срещу Люксембург (Д) победа 2-1 (Световна купа, Квалификация)

10 октомври срещу Латвия (Д) победа 5-2 (Световна купа, Квалификация)

9 септември срещу Молдова (Г) равен 1:1 (Световна купа, Квалификация)

5 септември срещу Швейцария (Г) загуба 2-0 (Световна купа, Квалификация)

 

Определено това е един от най-трудно предвидимите мачове от баражите за Световната купа. Предвид моментната форма на двата отбора както и да завърши сблъсъка няма да е нелогично. Все пак предвид това, че над 50 000 ще подкрепят момчетата на Алексей Михайличенко и че температурите ще са доста ниски, според нашето скромно мнение украинците имат леко преимущество и ще се наложат с минимална разлика.

Коефициенти на Bwin:

Украйна - 1,75

Равен - 3,30

Гърция - 4,80

 

ДИМИТЪР АНГЕЛОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
67