Прандели: Доволен съм, защото играхме срещу силен отбор


Н. Гавазов

Прандели: Доволен съм, защото играхме срещу силен отбор

Старши-треньорът на националния отбор на Италия Чезаре Прандели коментира успеха с 2:1 в срещата с Англия в мач от първия кръг на груповата фаза на Световното първенство по футбол.

"Логиката на нашата игра бе в това, че ние нямаме такива скоростни и взривни футболисти както Англия, поради тази причина трябваше да използваме силните страни на италианските играчи. През първото полувреме Италия показа силна позиционна игра, плюс блестящи действия в отбрана. В центъра на терена искахме да имаме преимущество благодарение на връзката Верати, Пирло и Де Роси", заяви Прандели.

"Опитахме се да играем балансирано и акуратно, тъй като редица играчи на Англия имат отлична скорост и в продължение на 90 минути не може да гарантираш, че те няма да създадат поне няколко положения", каза още наставникът на Италия.

"Искам да кажа, е отборът се променя и развива. Преди няколко години видяхме Англия, която използва дълги подавания и често игра на върха, а сега те добре играят един в друг, а и силно комбинират. Знаехме, че ще играят по схема 4-2-2-1 и имат една от най-добрите атаки на Световното. Именно поради тази причина съм много доволен, тъй като Италия имаше срещу себе си отличен тим", завърши Прандели.

 

  Сподели
141