Чили с важна победа над Австралия (видео)


FUTBOL-TV

Чили с важна победа над Австралия (видео)

Чили записа победа с 3:1 над Австралия в първи мач на двата тима в група "B" на Световното първенство в Бразилия. Двубоят бе много интересен, с атаки и пред двете врати. Двата отбора изпуснаха по няколко отлични положения (освен головете), като тези на "кенгурутата“ се оказаха фатални за крайния изход.

Чили стартираха срещата по отличен начин, след като Алексис Санчес успя да отбележи в 12-та минута, след грешка в отбраната и разбъркване в наказателното поле. Футболистът на Барселона бе с основна вина и за втория гол. Той овладя в средата на терена, напредна и намери много добре Хорхе Валдивия, а плеймейкърът на Палмейра получи много пространство и с прецизен удар насочи топката в горния ляв ъгъл за 2:0.

Австралия се върна в мача в 35-ата минута с попадение на Тим Кейхил, който надскочи Гари Медел и с глава прати топката във вратата на Клаудио Браво. В 61-ата минута Санчес пусна прекрасно подаване към Варгас, който преодоля вратаря Раян, но Алекс Уилкинсън се хвърли на шпагат и изчисти от голлинията.

В края на мача влезлият като резерва Жан Босежур посрещна отбита топка с мощен удар от далечно разстояние и намери долния десен ъгъл на вратата.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
156