Трибуните освиркваха Блатер и Русеф (видео)


Н. Гавазов

Трибуните освиркваха Блатер и Русеф (видео)

Феновете освиркаха президента на ФИФА Йозеф Блатер и президента на Бразилия Дилма Русев преди началото на мача на откриването на Световното първенство по футбол в Бразилия. Това се случи, когато дикторът на стадиона помоли трибуните да приветстват почетните гости на "Арена Коринтианс". Тези кадри бяха умело прикрити от камерите и зрителите на малкия екран не успяха да видят отношението на хората към Блатер и Русеф.

Както е известно, двамата ръководители отказаха да вземат участие в церемонията. Те трябваше да произнесат речи и да слязат долу на терена, за да приветстват любителите на футбола, но в последния момент промениха плановете си, за да не предизвикат по-голям гняв сред хората.

Блатер в последно време стана един от главните обекти на критиката заради многобройните скандали във ФИФА, последният от които е свързан с наличието на корупция при избора на Катар за домакин на Мондиал 2022.

Що се отнася до Дилма Русеф, тя е обвинена в това, че е похарчила много средства за подготовката на Световното, игнорирайки огромните проблеми с бедността в страната.

 

  Сподели
83