Ловрен: По-добре направо да дадат Купата на Бразилия


Н. Гавазов

Ловрен: По-добре направо да дадат Купата на Бразилия

Защитникът на националния отбор на Хърватия Деян Ловрен коментира работата на главния съдия в мача на откриването на Световното първенство по футбол с Бразилия. Както е известно, японският рефер Юито Нишимура прие няколко скандални решения, включително при двата победни гола на бразилците и също така при нарушението на Неймар през първото полувреме, когато не показа червен картон на нападателя на домакините.

"Какво мога да кажа? Толкова съм огорчен, че плаках. Всички видяха това. Това е скандал за ФИФА. Говорим за уважение, преди Световното се състоят срещи, сътрудниците на ФИФА ни консултират по повод съдийството и какво? По-добре ще е направо да се връчи Купата на Бразилия", заяви Ловрен.

"Проведохме добър мач и показахме, че може да играем равностойно на Бразилия, но не и пред дванадесет играча. Но не бива да провесваме носове. Убеден съм, че ще може да излезем от групата, макар и досега не проумявам, как съдията може да свири при този епизод. Гледахме видеото в съблекалнята и всички си задават този въпрос", каза още футболистът.

"Защо получих жълт картон? Питайте съдията. Ако можете, защото той не знае английски. Вие как мислите, нормално ли е когато съдия на Световно не говори английски?", продължи да се възмущава Ловрен.

 

  Сподели
152