Бразилия излъга Хърватия със спорна дузпа и откри Мондиал 2014 (видео)


FUTBOL-TV

Бразилия излъга Хърватия със спорна дузпа и откри Мондиал 2014 (видео)

Бразилия победи Хърватия с 3:1 в двубоя, който откри Мондиал 2014. Първата част бе интересна, като в 7-ата минута Олич бе близо до гол, но засечената от него топка с глава мина на сантиметри от гредата. В 11-ата минута Марсело си вкара автогол, след като неволно отклони топката в своята мрежа, след центриране на Ивица Олич и по този начин даде аванс на хърватите.

До края на първата част последваха силни минути за домакините, които пропиляха няколко добри възможности за гол. В 21-ата минута Паулиньо стреля силно, но право в стража на Хърватия. Малко по-късно Неймар проби отдясно и от няколко метра върна топката в полето пред Плетикоса, а Оскар стреля, но ударът му бе избит от вратаря. В 27-ата минута Неймар получи жълт картон за подлагане с лакът в лицето на играч на съперника. При тази ситуация останаха съмнения, дали звездата на Барса не заслужава директен червен картон. Само две минути по-късно Неймар напредна и с точен удар прати топката в гредата, а след това тя се отклони в мрежата за 1:1.

През втората част "златистите" стигнаха до втори гол в 71-ата минута, когато Неймар бе точен от спорно отсъдена дузпа за нарушение срещу Фред. В последните минути гостите създадоха доста положения и на няколко пъти бяха близо до изравнителното попадение. В крайна сметка Оскар сложи точка на спора със силен и точен удар в последната минута.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
250