Ходжсън има план за спиране на Пирло


Н. Гавазов

Ходжсън има план за спиране на Пирло

Старши-треньорът на националния отбор на Англия Рой Ходжсън заяви, че има план, как да спре диспечера на "Скуадра адзура" Андреа Пирло. Остават броени дни до старта на англичаните на Световното първенство, като първият съперник на островитяните е срещу италианците. Ходжсън се надява, че този път сблъсъкът ще е по-позитивен за неговия отбор, отколкото на четвъртфиналния стадии на Евро 2012, когато Пирло майсторски изпрати топката във вратата на Англия при рулетката на дузпите.

"Как възнамеряваме да спрем Пирло? Първо, имаме намерение да играем по-добре, отколкото когато го направихме тогава. На практика, мачът с Италия бе най-лошият ни на турнира и всички играчи ще се съгласят с мен. Смятаме, че не играхме дори близо до възможностите си", заяви Ходжсън.

"Пирло проведе много добър мач срещу изморен отбор, защото той е добър футболист. Но ние проявихме невероятен характер, невероятно целеустремение невероятни бойни качества, макар и д ане играхме добре. Укротихме силният италиански тим през всичките 120 минути и си осигурихме шансове да изтръгнем победата чрез дузпи. На този стадии изпитвахме умора. Не разполагахме с голям отбор. Стивън Джерард игра с травма. При нормални обстоятелства той и Скот Паркър щяха да отидат на пейката по време на почивката", допълни треньорът.

"Какво смятаме да правим сега? Първо, ще играем значително по-добре, с по-голяма енергия, защото наистина имаме голяма енергия, все пак това е първата среща в турнира. Ще бъдем още по-компактни. Освен това, възнамеряваме да направим така, че Италия да бъде по-затруднена от нашата атакуваща игра, тъй като тогава нашият атакуващ модел не функционираше много добре. Един от нашите планове се състои в това повече да атакуваме и тогава италианците ще се чудят, какво да правят с играчи като Стивън Джеррд или Уейн Рууни", завърши Ходжсън.

 

  Сподели
155