Жената на Моуриньо отказала Жозе от работа с Трите лъва


Н. Гавазов

Жената на Моуриньо отказала Жозе от работа с Трите лъва

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо призна, че през декември 2007 година е бил много близо до това да оглави националния отбор на Англия. Именно португалецът, тогава завършвайки своя първи период на "Стамфорд Бридж", е можел да стане приемник на Стви Макларън вместо Фабио Капело, но съпругата на специалиста отказала Жозе от тази работа.

"Когато тогава напуснах Челси, заради своя контракт не можех да оглавя друг английски отбор. През следващите две години не можех да тренирам английски тим. Можех да тренирам националния отбор, но не и клуб. Лампард, Тери, Джо Коул, всички ми говореха: " Давай, давай, давай". Моите футболисти ми казваха: "Момчетата от Манчестър Юнайтед и Ливърпул ни звъняха и казаха: "Кажете на вашия бос, че трябва да се съгласи". Много позитивни неща ме подтикваха към тази работа", заяви Моуриньо.

"Но моята съпруга ме посъветва да не се захващам за тази работа. Тя бе права. Това бе правилно решение. Говорим за време със седемгодишна давност. А аз и две години не мога да чакам голям турнир. Не мога да прекарам две години, играейки с Кахастан и Сан Марино. Какво щях да правя в продължение на седмици? Щях да гледам, как играчите тренират в своите отбори, щеше да ми се налага да искам разрешение да провеждам с тях определено време, да се занимавам индивидуално... Туй като трябваше да работя с тях и да усъвършенствам някои неща", каза още португалецът.

"Не можех да седя у дома си, имам нужда да пътешествам, да следя футболистите, тяхното развитие и така нататък, и така нататък. Но в края на краищата съпругата ми каза: "Няма футбол, няма мачове, това не е добре за теб". И тя бе права. Преди седем години това не бе работа за мен. Това не е работа за мен и сега. Мисля, че няма да бъде работа за мен и след още седем години. Може би след 15, но не и след седем", завършва Моуриньо.

 

  Сподели
147