ФИФА отложи разгласяването на доклада за Катар 2022


Н. Гавазов

ФИФА отложи разгласяването на доклада за Катар 2022

ФИФА ще обяви за резултатите от разследването на евентуалната покупка на гласове при избора на страната-домакин на Световното първенство по футбол през 2022 година не тази седмица, а едва през есента на 2014 година. Предполага се, че това ще се случи през септември или октомври.

Както е известно, независима комисия проведе разследване на процедурата за избор на организатор на Мондиал 2022 и вчера предаде всички документи и резултатите от разследването на изпълкома на ФИФА. По-рано се съобщаваше, че изводите ще бъдат огласени преди старта на Световното първенство в Бразилия, което ще започне на 12 юни.

Тази вечер обаче стана ясно, че огласяването ще се отложи за есента, като една от причините е да се проучи и докладът на независимия американски юрист Майкъл Гарсия, който трябва да бъде готов до края на месец юли.

По-рано световната преса съобщи, че бившият член на изпълкома на ФИФА Мохамед бин Хамам е подкупил високопоставени футболни чиновници, които е трябвало да гласуват домакинството на Мондиал 2022 да бъде дадено на Катар.

От Световната организация заявиха, че ако фактите за корупция бъдат доказани на 100%, тогава ще има нова процедура за гласуване.

 

  Сподели
99