Министър отказа да гарантира, че Бразилия ще е готова за старта


Н. Гавазов

Министър отказа да гарантира, че Бразилия ще е готова за старта

Бразилският министър на спорта Алдо Ребело отказа да гарантира, че страната ще е готова за старта на Световното първенство по футбол. Както е известно, вчера започна стачка на транспортните работници, която парализира най-големия град в страната с най-мощна икономика в Южна Америка. Тази вечер пък в Интернет се появиха снимки на стадиона на откриването, на които се вижда, как една от трибуните не е готова.

Утре специална делегация от ФИФА ще посети спортното съоръжение, за да приеме обекта, който все още е недовършен и има голяма вероятност да остане в сегашното положение не само утре, но и до 12 юни, когато Бразилия посрещне Хърватия в първия мач от Световното.

"Когато се прави толкова голям турнир, когато събитието е Световно първенство по футбол, няма как да сложиш диплома на стената, която да казва, че си готов. Ние направихме всичко по силите си, за да направим и доближим нещата възможно най-близо до понятието "готов", заяви Ребело, който отказа да коментира причините някои стадиони все още да нямат поставени седалки.

 

  Сподели
98