Скоулс: Уелбек трябва да пази Пирло


Н. Гавазов

Скоулс: Уелбек трябва да пази Пирло

Бившият полузащитник на националния отбор на Англия Пол Скоулс сподели мнението си за това, как "Трите лъва" трябва да играят срещу лидера на "Скуадра адзура" Андреа Пирло. Както е известно, двата тима са в една квалификационна група за Мондиал 2014 и на 15 юни ще се изправят един срещу друг в мач от първия кръг на груповата фаза на Световното.

"Пирло е съвършен футболист. Дайте му време и пространство и той ще ви унищожи. Това е много умен и внимателен играч. Обграждайки го, той може да бъде спрян, но ако има свободно пространство, той е смъртоносен", заяви Скоулс.

"Дори независимо от това, че на Евро 2012 завършихме 0:0 с Италия, на Пирло не бе отделено достатъчно внимание. Андреа не се слави с атлетизъм, той е на 35, но в онзи мач пробяга 11.58 километра - повече от всеки един английски футболист. Той също така направи повече подавания от всичките ни четири полузащитника. Рой Ходжсън, съдейки по всичко, го недооцени на Евро 2012, което ме изненада, отчитайки начина, по който Сър Алекс тактически се готвеше да спре Пирло. Не бива да се повтаря грешката от 2012 година. През 2010 година Прк бе идеалният опекун на Пирло и не му позволи да работи с топката. В мача с Италия имаме нужда от своя Парк. Нелош кандидат за това се явява Дани Уелбек, който може да играе в атака и да опази Пирло", каза още бившият английски национал.

 

  Сподели
130