Шиърър: Не мисля, че Рууни иска да остане без гол на три големи турнира


Н. Гавазов

Шиърър: Не мисля, че Рууни иска да остане без гол на три големи турнира

Бившият нападател на националния отбор на Англия Алън Шиърър сподели очакванията си от играта на нападателя Уейн Рууни на предстоящите финали на Световното първенство. Според ветерана, всичко е в ръцете на играча на Манчестър Юнайтед, който трябва да направи всичко възможно и най-после да се разпише на голям турнир.

"Три седмици преди Евро 96 Тери Венейбълс ми каза: "Каквото и да се случи, ще започнеш турнира като титуляр". Това ми даде голяма увереност, че треньорът вярва в мен. В същото време това означаваше, че ще започна като титуляр само в първата среща, а всичко останало зависи само от мен", заяви Шиърър.

"Мисля, че нещо подобно ще направи и Ходжсън по отношение на Рууни. Тогава, през 1996 година вкарах 5 гола и станах голмайстор на турнира. Нямам никакви съмнение, че Рууни ще направи същото. В мача с Италия той трябва да започне титуляр. Но по-нататък всичко зависи от това, какво ще покаже. Ние имаме и други футболисти, които могат да превръщат положенията в гол. Не мисля, че Рууни иска да остане със следната статистика: три големи първенства и нула голове", добави бившият нападател.

 

  Сподели
104