Прандели ще води Италия и след Световното


Н. Гавазов

Прандели ще води Италия и след Световното

Чезаре Прандели увери, че "вратите на националния отбор са отворени" за Франеско Тоти и Антонио Касано. Както е известно и се очакваше, днес специалистът прие да продължи взаимоотношенията си с Футболната федерация на Италия още две години. Това бе съобщено от управата на италианския футбол, а по-късно Прандели потвърди новината.

"Бях особено трогнат от предложението на Федерацията. Горд съм, защото може би за първи път те ми предложиха договор преди да съм постигнал определени резултати. Може би това е за всичко, което направихме през последните години, но сега ни очаква нещо много важно. Федерацията предложи договор и аз го приех. Не сме обсъждали подробности, но основата на сделката е направена", заяви Прандели.

"Дали вратите са отворени за Касано и за Тоти? Да. Никога не съм затварял вратата за никого. Ясно е, че ще има подбор, ще се направи оценка на физическото състояние на кандидатите и след това ще преценим кой може да вземем за Бразилия. Ясно е, че играчите ще са изморени от трудния сезон, но ние не може да си позволим да заминем за Световното с футболисти, от които да очакваме да си върнат формата. Имаме нужда от такива, които се намират в прекрасна форма", каза още наставникът на "Скуадра Адзура".

 

  Сподели
90