България се справи с Беларус (видео)


И. Ангелов

България се справи с Беларус (видео)

Българският национален отбор успя да победи с 2:1 Беларус днес в приятелска среща в София, а това стана благодарение на попадения от Георги Миланов и резервата Владимир Гаджев. Българите показаха добра игра в предни позиции и твърде голяма нестабилност при статични ситуации за гостите.

След натиск на домакините в началото на срещата закономерно се стигна до гол в 14-ата минута, когато Миланов засече прекрасно едно центриране от корнер за 1:0. Абсолютно същата ситуация се повтори само минути по-късно, но с атрактивно отиграване ударът на Миланов мина малко над гредата.

В средата на първата част и дебютантът Гълъбинов нацели горната греда след прекрасно отиграване срещу двама защитници. Към края на полувремето инициативата бе в ръцете на гостите, които организираха няколко атаки, а Владислав Стоянов се прояви на 2 пъти.

Във втората част в игра се появиха Гаджев, Манолев и Златински, всички от които бяха близо до гол в процеса на мача. В 66-ата минута Манолев центрира прекрасно за непокрит Гаджев на втора греда, като той с глава не остави шанс на Веремко за 2:0. Последва подобно положение пред Златински, но със страховито воле той не нацели вратата. 

В 86-ата минута Сергей Кривец върна гол за Беларус, но Стоянов нямаше как да реагира след като топката промени посоката си при рикушет в Павел Виданов.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
103