Награждават Стърлинг с покана за Трите лъва


Н. Гавазов

Награждават Стърлинг с покана за Трите лъва

19-годишното крило на Ливърпул Рахим Стърлинг ще бъде извикан в националния отбор на Англия за приятелския мач против Дания, който ще се състои на 5 март на "Уембли". За "Трите лъва" Рахим дебютира още през ноември 2012 година. Но след това играчът влоши представянето си, което доведе до там, че престана да бъде викан в националния отбор и дори загуби титулярното си място в Ливърпул.

Стърлинг обаче намери воля да се поправи и излезе от затрудненото положение, не позволявайки на кариерата си да тръгне на самотек. През последните месеци англичанинът дори се закрепи в титулярния състав на мърсисайдци.

В събота Рахим проведе поредният си блестящ мач, отбелязвайки дубъл във вратата на Арсенал, като на срещата лично присъстваше помощникът на старши-треньора на "Трите лъва" Рой Левингтън.

Според съобщенията, треньорският щаб на националния отбор на Англия е взел решение да повика Стърлинг и съотборникът му Джордан Хендерсън за предстоящия двубой с Дания. Рахим има шанса да замести Тио Уолкът, който заради тежка травма няма да може да играе на финалите на Мондиал 2014.

 

  Сподели
118