ФИФА е готова да отменя съмнителни мачове от Мондиал 2014


Н. Гавазов

ФИФА е готова да отменя съмнителни мачове от Мондиал 2014

Ръководителят на службата за безопасност на ФИФА Ралф Мутшке разказа, как организацията планира да се бори с договорените мачове на финалите от Световното първенство в Бразилия това лято. Според думите на чиновника, неговите служители са готови да пресекат всички опити за манипулиране на резултатите, включително и това да бъдат прекратявани срещите при ясни доказателства за нарушаване на закона.

"Много хора залагат на срещите от Световните първенства, там се въртят огромни пари и трябва да приемем факта, че различните мошеници ще се опитат да манипулират резултатите от мачовете на Мондиал 2014. Нашата задача е да им противодействаме", заяви Мутшке.

"Глупаво е, ако си мислим, че срещи от Мондиал 2014 няма да станат цел на престъпниците. Имаме ясна стратегия, която ни позволява да оценим риска при мачовете на един или друг отбор. Всеки мач ще се следи от система за ранно предупреждение, в Бразилия ще се намира цялата служба за безопасност на ФИФА", каза чиновникът.

"Дори да забележим неочаквани тенденции на залозите, ще търсим по-сериозни доказателства, за да отменим даден мач. Дали ще спираме срещи, ако получим такива (доказателства)? Длъжни сме да отстояваме честността на съревнованието. Пренасяне, спиране и отменяме - на теория това е възможно. Но това ще са крайни мерки", завършва Мутшке.

 

  Сподели
107