Раул: В Катар най-добре се играе футбол през зимата


Н. Гавазов

Раул: В Катар най-добре се играе футбол през зимата

Нападателят на Ал Садд Раул сподели мнението си за преноса на Световното първенство по футбол в Катар през зимата. Както е известно, неотдавна избухна скандал след изявлението на Жером Валке и Йозиф Блатер, че Мондиал 2022 ще се състои през зимата, което в пълно противоречие с решението на изпълкома на ФИФА да се занимае с този въпрос след финалите на Световното първенство в Бразилия това лято.

Темата продължава да вълнува футболната общественост и отношение по нея взе и бившият футболист на Реал Мадрид Раул.

"Моето лично мнение е, че в Катар най-добре се играе футбол през зимата. От октомври до март са най-подходящите атмосферни условия за това. През май, юни и юли времето е отвратително", заяви Раул.

"Играл съм и през юли и мога да кажа, че това на практика е невъзможно. Много силната влажност не ти позволява да играеш. Разбира се, ако се налага, ние играем и през юли. Но смятам, че за феновете и играчите ще е некомфортно през лятото. Няма съмнение, чрез използването на високи технологии на стадионите ще се постигнат необходимите температури, но ще е трудно да се справят с времето извън стадионите. По-добре ще бъде, ако шампионатът се проведе през зимата. Така гостите на страната ще могат да разгледат града и да се насладят на празника", каза още испанецът.

 

  Сподели
101