ФИФА излезе с изявление за Мондиал 2022


Н. Гавазов

ФИФА излезе с изявление за Мондиал 2022

ФИФА излезе с изявление, в което се съобщава, че нови срокове за провеждане на Световното първенство по футбол през 2022 година не са известни. Както е известно, по-рано днес световната преса цитира изказване на генералния секретар на ФИФА Жером Валке, в което той казва, че Мондиал 2022 няма да бъде проведено през лятото.

Малко след като стана известно това изявление, последва изказване и на Йозеф Блатер, който обяви, че големият спортен форум може да се състои единствено през ноември или декември 2022. По същото време обаче вицепрезидентът на ФИФА Джим Бойс изрази учудването си от съобщението за пренасяне сроковете за провеждане на Мондиал 2022.

"Подобни решения трябва да се приемат само от Изпълнителният комитет на ФИФА. Много съм изненадан от изявлението на Валке. Не очаквам, че официално решение по този повод ще бъде взето по-рано от края на 2014 или началото на 2015 година. Може би това е лично мнение на Жером, защото даденият въпрос не е обсъждан от Изпълнителния комитет", заяви Бойс.

Най-накрая ФИФА излезе с официално изявление по цялата ситуация.

"Все още не е прието никакво решение за сроковете за провеждане на Световното първенство през 2022 година. Точните дати за провеждане на Мондиала няма да бъдат известни, докато не завърши Мондиал 2014 в Бразилия. За уточняване сроковете за провеждане на Световното през 2022 ще се проведат специални консултации", се казва в изявлението на ФИФА.

 

  Сподели
122