Уругвай ще нанесе исторически удар на Аржентина


.

Уругвай ще нанесе исторически удар на Аржентина

Със страхотно дерби ще за завърши квалификационния цикъл в Зона Южна Америка. На “Естадио Сентенарио” в Монтевидео Уругвай приема Аржентина в пряк сблъсък за класиране на Световните финали. Три отбора вече си осигуриха директно участие в ЮАР. Това са тимовете на Бразилия, Парагвай и Чили. КОНМЕБОЛ разполага с още една директна квота, а 5-ти отбор среща 4-тия в Зона КОНКАКАФ в плейоф.

При този регламент мачът можеше да не е чак толкова напрегнат за “гаучосите” и “урусите”, но за тях има един проблем – в същото време класиралият се Чили приема Еквадор, който при победа може да се намеси в спора за директно класиране и със сигурност би си осигурил поне бараж. Едва ли има съмнения, че Еквадор ще спечели гостуването си на Чили. И от тук идват проблемите на Уругвай и Аржентина.

Уругвай за момента е 5-ти в класирането на точка зад Аржентина и на точка пред Еквадор. Първият световен шампион е изиграл 17 срещи при които записа 6 победи, 6 равенства и 5 загуби. В последния си двубой на 10 октомври тимът на Оскар Табарес записа ключов успех с 2:1 над Еквадор в Кито. Това подсказва, че става дума за изключително добър тим и няма как да е иначе, след като в него играят футболисти като Крситиан Родригес, Луис Суарес и Диего Форлан. Както ще видим след малко обаче, наличието на звезди не винаги е гаранция за силата на един отбор.

Такъв е случаят с Аржентина. Един от вечните фаворити за Световната купа е изправен пред угрозата да не се класира и то най-вече поради неразумния ход на Федерацията на страната да назначи за наставник, вероятно най-великия футболист на всички времена Диего Марадона. В последните си няколко мача в квалификациите Аржентина изпадна в така дупка, че само късметът успя да задържи “небесносините” на заветното 4-то място, поен засега. В последната си среща те победиха с гол в продълженията на Мартин Палермо Перу, който отдавна бе отпаднал от финалите, заемайки последното място в таблицата с едва 10 точки.

Съперничеството между Уругвай и Аржентина е историческо, макар да е трето по степен за Южна Америка след Бразилия-Аржентина и Уругвай-Бразилия.. Първата среща на дата тима датира от 1900 година, а двата тима играят на финал още на първото Световно през 1930. Именно на “Сентенарио” Уругвай печели с 4:2. Иначе в исторически план “гаучосите” имат предимство. В 219 срещи те са взели 92 победи срещу 72 за “урусите”. Равенствата са 55.   

Оскар Табарес няма проблеми с контузени и наказани футболисти и ще може да заложи на състава победил Еквадор в Кито. Единственото, което не е ясно е дали Родригес ще започне като титуляр или като резерва, тъй като наскоро се възстанови от контузия. 

Марадона също не може да се оплаче от контузии. Неговата задача е да подреди стабилна защита, защото напоследък това е най-слабото звено в тима. След мача с Перу се появиха обвинения към звездата Лео Меси, че не се раздава така като за Барса. Едва ли обаче Марадона ще посмее да го остави на пейката. Така в атака освен него ще видим Гонсало Игуаин. Героят от събота Палермо ще бъде скрит коз.

Престои култов мач изцяло в духа на Латинска Америка. Дербито на Рио де Ла Плата ще сложи край на едни интересни квалификации, които предложиха доста изненади в целия свят. Тук каквото и да се случи няма да е изненадващо. Има шанс и двата тима да продължат и да играят на световното, но за целта Еквадор трябва да изпусне трите точки в Сантяго. Затова рискът от равенство е твърде голям за Уругвай и домакините ще се хвърлят за пълен успех. Моментното състояние на Аржентина подсказва, че “урусите” ще вземат желания успех.

Последни 5 мача:
Уругвай: ППЗЗР
Аржентина: ППЗЗП

Коефициенти на bwin:
Уругвай – 2,45
Равен – 3,45
Аржентина – 2,60

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
22