В Битката за Москва ще се реши спорът между титаните


.

В Битката за Москва ще се реши спорът между титаните

Битката за Москва! Не, това не е фрагмент от Втората Световна война. Но ще бъде не по-малко титанична битката на 10 октомври от 18 часа на Лужники, където Русия и Германия ще решават спора за първото място в групата. Още от момента когато жребият противопостави двата отбора, всички специалисти предрекоха, че първото място ще се реши в срещите между двата отбора. И двамата треньори така планираха съставите и игровия си цикъл, че за октомврийската битка в Москва всичко да бъде в оптимално състояние и готово за грандиозния спектакъл.

Положението към момента в групата е такова, че Германия води с една точка пред Русия, като цикъла завършва за германците на Нордбанк Арена срещу Финландия, а руснаците на "Тюфик Бахрамов" в Баку срещу Азербайджан. Никой не поставя под съмнение победите на двата отбора в последните двубои от групата и поради това можем да кажем, че срещата на Лужники се явява като финал за първото място. Но ако за гостите и равният мач е удовлетворителен, то възпитаниците на Гус Хидинк се нуждаят от задължителна победа.

В квалификационният турнир досега отборът на Германия игра най-добре от всички други отбори в групата, в това число и от най-силният си съперник отборът на Русия. За целия квалификационен период само Англия вкара повече голове отколкото немците - 31 срещу 24. И въпреки всичко за отборът на Йохим Льов в предстоящата среща ще бъде сложно да пробие отбраната на утрешния си съперник: руснаците са допуснали всичко 4 гола през целия турнир.

Руснаците започнаха надпреварата с мисълта, че най-големият им съперник в битката за третото място ще бъде Финландия, но след успеха като гости над Суоми и издънката на Германия за 3:3 с финландците, се оказа, че Русия има шанс и възможности да се бори и за първото място.Тази заявка беше подпечатана на 9 септември срещу Уелс в Кардиф, за да се стигне до решаващият двубой на 10 октомври на Лужники.

Тактическата постройка на Гус Хидинк ще бъде така направена, че да бъде преодоляна немската отбрана с различни творчески възможности, но това зависи от качеството на играта на нападателите. Схемата с която ще излезе Русия утре е 4-3-2-1, като в центъра на защитата ще застанат Игнашевич и Березуцки, които ще си препредават Гомес, но и ще трябва да неутрализират атакуващите от втора линия Подолски, Балак и Швайнщайгер. Впрочем най-опасният футболист в противниковият отбор или по-точно най-полезният е именно Швайнщайгер, който до този момент е създал 26 голови положения, три асистенции, като едната е срещу Русия миналата година. В средата на полузащитата, като ясно изявен опорен халф ще застане опитния Семак. Блестящата му игра с Рубин срещу Интер, накара селекционера Хидинк да го извика отново в отбора и много неща ще зависят от капитана на Рубин. В предни позиции ще видим Бистров и Аршавин, които ще оперират по крилата, но малко зад тарана Кержаков.

Предимствата на Русия за този мач са несъмнено изкуствения терен. Германците не обичат изкуствената трева и никой от тях не скрива, че това носи опасности за техния отбор. Бек и Балак вече обявиха, че никога не са играли или тренирали на такова покритие и твърдия отскок на топката е неприятен за тях. Друго предимство за домакините са невисоките, но изключително мобилни и повратливи полузащитници.


Германия излиза със съвсем различна схема от тази с която победи Русия миналата година: 4-2-3-1. Тактическата постройка показва укрепване центъра на защитата и ясни нападателни намерения. Германия не излиза за равен, а за победа! Казахме вече за Швайнщайгер, но не по-малко опасен е и Подолски. Под въпрос е между тях кой ще застане - Йозил, Балак или Марин, но това ще узнаем непосредствено преди срещата. Впрочем треньорът Льов обича да разнобразява схемите и постройките на отбора, така , че в последният момент може да направи малки промени, като например да постави Балак между защитата и зад Швайнщайгер, т.е. в средната линия на отбора, а зад Гомес да застане Йозил. А може Ролфес да застане в средата, а Балак зад Гомес. Съществува и вариант в защита: отляво да си остане Шефер, а на десния фланг да заиграе Бек.

Предимствата на Германия в тази среща са атлетизма и добрата физическа подготовка на немските футболисти, както и духът на победител, който всеки един притежава.

Несъмнено е, че на Лужники ни очаква един сблъсък на футболни титани в който е ясно, че тактическата битка ще бъде основен приоритет за установяване на надмощие и достигане до победата. Дали тук няма да помогне опитът на Хидинг? Най-логичният знак, който следва да изберем за тази среща е "хикс", но защо пък да не допуснем, че руснаците ще бъдат с една идея малко по-хитри от своите гости? За това и залагам на победа за Русия.

Прогноза за Русия- Германия 1:0

Последни 5 мача:

Русия: ППЗПП
Германия: ППППР

Коефициенти на bwin:

Русия - 2.45
Равен - 3,30
Германия - 2.70


НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

 

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
21