Ибра: Швеция заслужава повече от Португалия да играе на Мондиал 2014


Н. Гавазов

Ибра: Швеция заслужава повече от Португалия да играе на Мондиал 2014

Нападателят на националния отбор на Швеция и Пари Сен Жермен Златан Ибрахимович сподели впечатленията си от предстоящия сблъсък с Португалия. Както е известно, по силата на жребия именно тези два отбора ще премерят сили в предстоящите плейофи за класиране за финалите на Мондиал 2014. Мачът Португалия - Швеция ще се състои този петък, а реваншът е на 19 ноември.

- Как е вашето коляно в навечерието на срещите с Португалия?

- Този проблем при мен е от известно време. Малко ме дразни, защото наистина ми причинява болка. Но се научих да не му обръщам внимание. Важното е, че играта ми върви, аз се чувствам добре във физически и морален аспект.

- Срещите с Португалия се поднасят като сблъсък между Златан Ибрахимович и Кристиано Роналдо. Така ли е?

- Разберете. Швеция се класира за плейофите, ни извършихме фантастична работа. Няма никакво съмнение, че Португалия е фаворит. Когато получихме съперника си след тегленето на жребия, всички решиха, че задачата ни е усложнена. Точно така е. Но като цяло, на Световно първенство се попада много трудно.

В същото време трябва да кажа, че съперникът ще изпитва огромен натиск. Ние станахме втори в група, в която се бяха събрали най-добрите европейски отбори. А те станаха втори в група, която трябваше да спечелят. Ето защо смятам, че ние повече заслужаваме да се класираме за Мондиал 2014, отколкото те.

При всички случаи, фаворити са португалците, отчитайки какви футболисти имат в състава си. Това е по-голяма футболна нация от Швеция. Но смятаме да им усложним задачата, стараейки се да дадем всичко от себе си. Ако успеем да намалим до минимум количеството свои грешки, аз се надявам, че всичко ще се развие много добре.

 

  Сподели
157