Мондиал 2022 няма да се състои само в Катар?


Н. Гавазов

Мондиал 2022 няма да се състои само в Катар?

Президентът на ФИФА Йозеф Блатер разглежда идеята за провеждане на Световното първенство по футбол през 2022 в няколко държави от Близкия Изток. Според информацията, това предложение е било повдигнато по време на пребиваването на швейцареца в ОАЕ, където Нигерия тази вечер спечели Мондиал 2013 до 17-годишна възраст.

Както е известно, първоначалният вариант бе Световното през 2022 да се проведе в Катар. След като бъде решено дали турнирът да бъде преместен през зимата, ще се разгледа и вариантът той да се състои в няколко страни от Близкия Изток.

"В този пункт има голям въпрос. Бях в Иран, където дори на политическо ниво ме увериха, че с радост биха организирали и провели няколко мача от Световното. Това обаче интересува не само страните от Персийския залив, но и Близкия Изток като цяло. Главната тема сега обаче е, въпросът с преместването на турнира през зимата. Това трябва да се реши през следващите девет месеца. Провеждането на финалния стадии в няколко страни не е нова идея и ще бъде обсъдена в своето време", заяви Блатер.

 

  Сподели
112