Холандия с разгромна победа, Ван Перси би рекорд на Клуиверт


В. Мухарски

Холандия с разгромна победа, Ван Перси би рекорд на Клуиверт

Холандия постигна разгромна победа с 8:1 над Унгария в световна квалификация от Група D. Maчът бе без значение за домакините, но това не им попречи да покажат класата си. Ван Перси вкара три гола за успеха на холандците, разписвайки се в 16-ата, 44-ата и 53-ата минути. По този начин той задмина Патрик Клуиверт по голове с фланелката на страната. Нападателят на Манчестър Юнайтед вече има 41 попадения в сметката си за националния отбор на Холандия.

Стротман бе точен в 25-ата, а освен него и Ленс записа името си сред голмайсторите, реализирайки в 38-ата минута. В 65-ата гостите си вкараха автогол чрез Девесчери, а в 85-ата минута Ван дер Ваарт също се отчете. Робен оформи крайното 8:1 в 90-ата минута, а почетният гол гостите падна след попадение от дузпа на Джуджак в 47-ата минута.

Холандия има 25 точки на върха, а унгарците са 4-и в класирането с 14 точки.

В друга среща от групата Турция записа победа от 2:0 над Естония като гост, която дойде след голове на Булут и Йълмъз в 27-ата и 47-ата минути. Турците са втори в класирането, а румънците са трети, но имат същия актив, след като надвиха Андора като гости с 4:0. Кересу, Станку, Торже и Лазар вкараха за гостите в 42-ата, 54-ата, 62-ата и 85-ата минута.

  Сподели
131