България ще измъкне победата в Армения


В. Мухарски

България ще измъкне победата в Армения

Армения - България
Стадион: "Републикански стадион", Ереван
Дата: 11.10.2013г.
Час: 18:00
Съдия: Феликс Брих (Германия)


България гостува на Армения в предпоследната квалификация за Мондиал 2014 в груповата фаза. "Лъвовете" имат реален шанс за второто място в класирането, но има вероятност това да не се окаже достатъчно за класиране. Срещата е от изключително значение за играчите на Любо Пенев и прогноза 2 е напълно логична.

Самият Пенев има доста проблеми преди тази среща. Халфът Светослав Дяков ще пропусне световната квалификация заради жълтия картон, който получи в края на мача с Малта. Предупреждението за опорния полузащитник е второ. Той получи жълт картон за груб фаул и при нулевото равенство срещу Чехия на мача в Прага. Съгласно правилата футболистът на Лудогорец ще изтърпи наказание от един мач за два жълти картона, получени в два различни двубоя.

Халфът на Черно море Георги Илиев също е аут от мача с Армения, но освен това няма да е готов и за срещата с Чехия. Полузащитникът има отчупено парче от хрущял на коляното и трябва да се подложи на операция. Тя ще го извади от строя минимум за един месец. Илиев ще може да се върне едва в края на сезона. Тодор Неделев също е аут, след като вече претърпя операция на глезена в Германия.

Многото проблеми в халфовата линия принудиха Любо Пенев да извика на пожар играчът на Локомотив София - Маркиньос. Все още не е ясно дали бразилецът ще играе в средата на терена до Влади Гаджев или Емил Гъргоров ще бъде изтеглен в по-задни позиции. Другият вариант е да се заложи на Христо Златински, който обаче по-рядко попада в състава на Лудогорец в последно време и вероятно не е в най-добрата си форма.

"Голяма част от играчите са добре и имам избор при определянето на състава за мача с Армения. Притесняват ме наказаните футболисти, но това притеснява всеки треньор. Имаме хора, които висят с по един картон и неслучайно имаме повече хора в групата. За мен този мач с Армения не е по-различен от другите. Важен мач като всички останали. Трябва да подходим максимално сериозно както до момента. В нашата група второто място зависи най-много от нашата игра. Във всички мачове сме допускали грешки, но се стараем да сведем до минимум пропуските си. Футболистите са наясно с това, което им предстои и са спокойни", каза Любо Пенев.

"Това е един футболен мач и ние трябва да се преборим дори и да има провокация. Излизаме 11 срещу 11 и трябва да изпълним задачите си по-добре. Няма напрежение и ако е имало то беше в началото на кампанията. Вече играем на едно добро ниво и сме близо до бараж. Армения е по-силна като гост и трябва да внимаваме с контраатаките им", добави още националният селекционер на България.

В лагера на Армения също имат няколко притеснения преди този мач. Двама от основните футболисти на арменския отбор - Вараздат Ароян и Артур Едигарян, ще пропуснат световната квалификация срещу България. Двамата отпаднаха от срещата, след като в последния двубой получиха картони и ще изтърпят наказание. Друг от основните футболисти на Вардан Минасян - Артур Саркисов пък се контузи и все още не е ясно колко време ще му е необходимо, за да се възстанови.


ПРОГНОЗА: АРМЕНИЯ - БЪЛГАРИЯ - 0:1


Последни 5 изиграни срещи:

Армения:

07 юни Армения - Малта 0:1 (Квалификация за СП 2014)
11 юни Дания - Армения 0:4 (Квалификация за СП 2014)
14 август Албания - Армения 2:0 (Приятелска среща)
06 септември Чехия - Армения 1:2 (Квалификация за СП 2014)
10 септември Армения - Дания 0:1 (Квалификация за СП 2014)

България:

30 май Япония - България 0:2 (Приятелска среща)
04 юни Казахстан - България 1:2 (Приятелска среща)
14 август Македония - България 2:0 (Приятелска среща)
06 септември Италия - България 1:0 (Квалификация за СП 2014)
10 септември Малта - България 1:2 (Квалификация за СП 2014)

Досегашни срещи:

Армения - България

1 среща
0 победи за Армения
0 равенства
1 победа за България
Голова Разлика: 1:0 за България

Коефициенти от bet365:
Армения - 3.10
Равен - 3.25
България - 2.30

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
253