Дайк: Не трябваше да дават Мондиал 2022 на Катар


Н. Гавазов

Дайк: Не трябваше да дават Мондиал 2022 на Катар

Президентът на Футболната асоциация на Англия Грег Дайк заяви, че Мондиал 2022 в Катар трябва да бъде проведен през зимата или домакинството на турнира да бъде дадено на друга държава, в която климатичните условия са по-благо приятни за организирането на форума.

"Не знам колко хора са били в Катар през лятото. Но има едно нещо, което ще ви кажа: в Катар не може да се проведе Мондиал през лятото. Дори на всички стадиони да бъде установена система за охлаждане, това е невъзможно. Преди всичко, провеждането на турнира е невъзможен и за феновете. Моето мнение и мнението на Футболната асоциация на Англия се състои в това, че Световното първенство в Катар е невъзможно да се състои през лятото", заяви Дайк.

"Сега ФИФА има два пътя: да премести сроковете или мястото за провеждане. Мисля, че тепърва трябва да се даде яснота по този въпрос. Разбирам напълно реакцията на ръководството на Висшата лига, която е против пренасянето на сроковете за Мондиал 2022. Просто не трябваше да се дава на Катар да провежда Световното. Сега ще чакаме да видим какво решение ще се вземе, но мисля, че ще решат да променят сроковете", допълни босът.

 

  Сподели
119