Мирослав Блажевич може да свали Императора


.

Мирослав Блажевич може да свали Императора

Срещата в 5 група между Босна и Херцеговина и Турция тази сряда, спокойно можем да поставим сред тези с централно значение, защото сблъсъкът помежду им ще определи до голяма степен втория отбор, който отива на баражи. При равенство домакините запазват разликата от 4 точки и след това гостуват на Естония, и приемат в последния си мач Испания. Турците излизат като гости срещу Белгия и след това приемат Армения. По този начин пътят на Турция към така заветните баражи, минава задължително през победата утре вечер на "Билино поле" в Зеница и всеки друг резултат, а особено загуба означава катастрофа.

Отборът на Босна има три много силни коза: треньор Мирослав Блажевич, който умее да мотивира футболистите, чудесна халфова линия - Дзеко, Ибишевич и Салихович, които са готови да създадат проблеми на всеки противник и най-накрая ентусиазираната публика на домакините. Блажевич и Дзеко са побеждавали вече турците и то два пъти, защо да не го направят трети път? Схемата, която прилага хитрият треньор е 3-5-2 и това не е нещо ново, а просто старата югославска тактика, където целта е да се установи техническо превъзходство над противника в средата на терена и с един пас да се извежда топката напред, а при евентуална загуба на топката да се правят технически фалове с цел притъпяване на противниковата атака. Но мисля, че този път Блажевич ще изненада турците (разбира се ако може да бъде изненадан специалист като Фатих Терим) и ще заложи на 5-4-1 за да спре атаките на Тунджай и Арда. В защита отговорността за това ще легне не опитните Салихович, Владавич и Канада, а малко пред тях Муратович и Рахмич, които ще имат и офанзивни функции и най-вероятно с дълги топки ще подпомагат Дзеко и Мисимович.

Какво ще предложи Фатих Терим? Турският отбор има една слабост и това е защитата. Срещу отбора с най-слабо нападение- това на Естония допусна цели два гола!! Силен коз на отбора се явява духът и непримиримост до последно, въпросът е да го покаже утре вечер.

"Няма друга алтернатива за нас освен победата", заяви днес Терим преди отпътуването на отбора с частен самолет от Кайзери за Сараево.

"Никой не трябва да се тревожи, ние ще направим това, което е необходима да победим", продължава наставникът на Турция.

Схемата, която ще използва Императора ще бъде 4-4-2, като на върха на атаката ще застанат Тунджай и Арда, активно подпомагани от Серкан, Емре и Алтънтоп. Нямат друга алтернатива турците и ако искат да победят ще трябва да атакуват, въпросът е бързо да се прегрупират и възможно най-бързо пресират съперниците си в тяхното поле и не позволят изпращането на дълги топки към Дзеко или Мисимович. Най-вероятно Дзеко няма да бъде пазен персонално, а ще бъде прехвърлян между Йондер и Сервет с цел да се покриват и другите зони в защитата.

Труден за прогнозиране мач.Всичко зависи от тактическото надиграване между двамата треньори и спазване на указанията им. Съдбата е в ръцете на футболистите от Босна и Херцеговина и всичко зависи от тях. Въпреки симпатиите които имам към турците, лично моето мнение е, че те ще загубят този мач. Първо защото ще прегорят и второ защото Миро ще извади от ръкава си някой скрит коз с който все пак ще изненада Императора Терим.

Коефиценти в bwin:

Босна и Херцеговина - 2,55

Равен - 3,40

Турция - 2,40

Прогноза: Босна и Херцеговина - Турция 2:1


НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
98