Доменек: Това което направихме е идеално


.

Доменек: Това което направихме е идеално

Разочарован от липсата на шанс, треньорът на Франция Реймон Доменек не посмя да обвини нападателите за пропуските им срещу Румъния. Ето какво заяви специалистът пред L'Equipe :

Г-н Доменек, малшансът ли е единствената причина за равенството 1:1 срещу Румъния?

- Не знам как да си го обясня по друг начин, когато създадохме толкова много положения и когато отбора игра фантастично. Липсва само резулатата. Не си мислете, че това се дължи на непохватност. Просто онези малки неща, които всички ние, които сме били нападатели, познаваме. Понякога става, друг път не. В този момент за нас важи по-скоро второто. Познавам много малки отбори, които създават толкова положения, колкото и ние в този двубой. Какво повече бихме могли да направим? Отборът направи това, което искам. В игрови аспект не можем да направим нищо повече.

Това означава ли, че вината е на нападателите?

- Ах, не, разбира се. Никога не съм казвал такова нещо. Няма виновни за случилото се, защото това, което направихме, е идеално. Нападателите играха, създадоха възможности за гол и взеха участие във всичко, което направихме през първото полувреме. Следователно да, малшансът и късметът не беше на наша страна.

Какво се случи след първото полувреме? Отборът сякаш създаде по-малко положения...

- Това се случва във всички мачове, в които сме доминирали на терена. Тим, който изпитва трудности и е бил подчинен без да води в резултата, се затваря още повече. Тогава става доста по-трудно за отбора, който владее топката. Физически това се отразява в края на двубоя, когато се движехме по-малко и беше логично да променим играта си.

На тренировките през седмицата опасявахте ли се, че може да се случи такъв проблем?

- Не, в тренировките нападателите бележеха от игра. Но това, че вкарваме по време на подготовката, не означава, че ще се случи по време на мача.

Предвиждахте ли да вкарате още един нападател, за да подсилите атаката?

- (С ирония) Можех да вкарам пети или шести нападател. Бих могъл, но трябва да се съобразявам с баланса на тима и с това което прави противника. Накрая на терена бяха Анри, Рибери, Бензема и Анелка. Това е супер. На европейско ниво това има значение.

ИВАЙЛО СЯРОВ

 

  Сподели
427