Рулетката на дузпите прати Испания на финал


В. Мухарски

Рулетката на дузпите прати Испания на финал

Испания победи Италия с 7:6 след изпълнения на дузпи и по този начин се класира за финал в турнира за Купата на конфедерациите. В редовното време двата тима завършиха наравно - 0:0.

В началните минути Италия бяха доста по-активни, но Джакерини, Кандрева и Джилардино не бяха точни от добри позиции. В 35-ата минута Джакерини нахлу в наказателното поле, излъга двама бранители и центрира към Маджо, който с летящ плонж стреля с глава, но Касийяс спаси. Последва неточен удар на Торес.

През втората част испанците бяха по-активни, но така и не стигнаха до гол. В края на редовните минути Жерар Пике направи няколко пропуска пред погледа на своята любима - Шакира, която бе на трибуните. Стигна се до продължения, където двата тима продължиха да създават добри положения.

В 93-ата минута Джакерини от отлична позиция нацели греда. В 99-ата минута Алба бе много близо до попадение, но ударът му мина до гредата. В 115-ата минута Шави си нагласи добре топката и стреля, но Буфон изби в гредата, а при добавката Мата пропусна от отлична позиция. В следващата минута Навас стреля опасно, но Буфон изби в корнер. В края на редовното време Мартинес опита да вкара с пета, но топката бе изчистена. Така се стигна до изпълнения на дузпи.

При дузпите:

1:0 Антонио Кандрева отбелязва за Италия
1:1 Шави също е точен и изравнява
2:1 Акуилани е точен
2:2 Иниеста вкарва и изравнява
3:2 Де Роси не дава шанс на Касийяс
3:3 Пике е точен за радост на Шакира и испанските фенове
4:3 Себастиан Джовинко също е точен
4:4 Серхио Рамос с прецизно изпълнение изравнява
5:4 Пирло е точен
5:5 Мата също не греши
6:5 Монтоливо е точен
6:6 Бускетс вкарва и изравнява
6:6 Леонардо Бонучи пропуска!
6:7 Навас е точен и праща Испания на финал!

  Сподели
489