Меси се справи с Гватемала


Н. Гавазов

Меси се справи с Гватемала

Националният отбор на Аржентина постигна лека победа над Гватемала в приятелски мач, който се игра в столицата на северноамериканската държава. Едва ли този двубой имаше някакъв смисъл за възпитаниците на Алехандро Сабела, но за домакините се превърна в главно спортно събитие на годината. По неофициална информация Футболната федерация на Гватемала обеща на Аржентина 1,5 милиона долара, ако Лионел Меси започне срещата от първите минути.

Изглежда, че такава договорка наистина има, защото в последните две квалификации за Мондиал 2014 звездата на Барселона започваше от пейката, а сега се появи на терена от първия съдийски сигнал.

В крайна сметка Аржентина победи скромния си съперник с 4:0, като Меси вкара три гола и асистира за попадението на Фернандес. Домакините имаха няколко шанса да зарадват публиката си, като най-големи бе пропилян в 65-та минута, когато Папа излезе сам срещу вратарят Андухар, преодоля го, но когато трябваше да изпрати топката в празната врата, нападателят се подхлъзна и падна на тревата.

 

  Сподели
90