Англия отпадна от младежкото Евро


Н. Гавазов

Англия отпадна от младежкото Евро

Родоначалниците на футбола отново претърпяха поражение на Европейското първенство за младежи в Израел и по такъв начин отпаднаха от турнира още на груповата му фаза. Преди мача си с Норвегия наставникът на Стюарт Пиърс получи в свое разпореждане наказаните преди това Том Инс и Дани Роуз, а също така и контузения Вилфрид Заха. Всичко това обещаваше по-уверена игра от страна на англичаните срещу норвежките си връстници, но за сметка на това един от фаворитите в турнира претърпя поражение с 1:3.

Британците наистина започнаха добре и създадоха няколко добри възможности за гол, които бяха пропилени с лека ръка. Скандинавците отговориха с мощна преса, но най-вече с убийствени контраатаки. В 15-та и 35-та минута норвежците се възползваха от двете си положения през първата част, което накара фаворита да заиграе много нервно и още по-безидейно в нападение. След почивката Пиърс пусна втори нападател, но в 51-та минута оголилите се отзад британци получиха трети гол след контраатака. Единственото, което успяха да направят англичаните, бе почетното попадение от дузпа в 57-та минута.

Влизането в игра на Шелви направи атаките на "Трите лъва" по-остри, но до гол така и не се стигна.

Националният отбор на Англия безславно се просто с турнира още след втората си среща, а най-вероятно Стюърт Пиърс ще се прости с работата си. В същото време Норвегия има великолепен шанс да се класира за полуфинал - при определена ситуация дори загуба от Италия може да изпрати норвежците в следващия етап на състезанието.

 

  Сподели
124