Джон Тери може да се завърне в Трите лъва


Н. Гавазов

Джон Тери може да се завърне в Трите лъва

Капитанът на Челси Джон Тери е готов да възобнови кариерата си в националния отбор на Англия. Мачът срещу Молдова на старта на сегашния сезон се превърна за Тери в 78-ми за "Трите лъва", но малко след това 32-годишният бранител побърза да обяви края на международната си кариера заради конфликта си с Футболната асоциация, която не призна оправдателното решение на гражданския съд относно обвиненията на Тери в расизъм и отсъди, че Джон е виновен в конфликта си с Антон Фърдинанд от КПР.

През следващия месец във Футболната асоциация предстои смяна на властта и Дейвид Бърнстайн, с когото неотдавна Тери отказа да се здрависа, ще напусне поста си.

Напускането на Бърнстайн може да накара Тери да се завърне в отбора на Рой Ходжсън. По информация на източника, това може да се случи още на 29 май в приятелския мач с Ирландия на "Уембли" или против Рио де Жанейро на 2 юни.

В същото време Тери, който загуби титулярното си място в Челси ще трябва да докаже на Ходжсън, че не е загубил формата си. Треньорът пък трябва да реши по какъв начин Джон ще работо в един отбор с брата на Антон Фърдинанд.

 

  Сподели
104