България ще измъкне точка в Копенхаген


В. Мухарски

България ще измъкне точка в Копенхаген

Дания - България
Стадион: "Паркен", Копенхаген
Дата: 26.03.2013г.
Час: 21:15
Съдия: Фират Айдунус (Турция)

България гостува в Копенхаген, където ще се изправи срещу Дания в световна квалификация. И двата отбора постигнаха успехи в последните си мачове и сега са пределно мобилизирани да покажат най-доброто от себе си. Очакванията са трибуните на "Паркен" да бъдат пълни до краен предел, като българите ще се радват на подкрепа от над 1000 души.

Селекционерът на "трикольорите" Любослав Пенев няма да може да разчита на наказания Данчо Минев. Пенев обмисля вариант да заложи на Станислав Манолев като десен защитник. Кандидати за титулярно място в дясната зона на защитата срещу Дания са още Радослав Димитров и Илия Миланов. Прави впечатление, че Любо избира изненадващи промени, които са определяни от съответния противник.

Добрата новина за българите е, че срещу Дания на разположение ще бъде Светослав Дяков, който не игра в мача с Малта заради наказание за натрупани картони. Съни вероятно ще започне като титуляр на мястото на Георги Илиев. Отличното представяне на Александър Тонев му гарантира място в стартовата единадесеторка в Копенхаген. Той ще се опита да даде максимума от себе си, тъй като в ложите на стадиона ще има скаути на Лацио, които ще дойдат, за да следят неговите изяви.

"Подготвени сме и съм напълно спокоен. Сигурен съм, че отборът ще даде всичко от себе си. Манолев пътува, всичко с него е наред. Пътуваме с човек по-малко, след като освободих от лагера на отбора Данчо Минев, който е наказан. Впечатлението ми от съперника не е ново. Дания са много силни, казах го още след жребия. Винаги са ми харесвали, играят добре, не бързат да атакуват, опитват се да държат топката. Надявам се да се получи добър мач, ние отиваме за победа. За да останем в играта след тези два мача ни трябват поне 4 точки. Засега имаме 3, но аз съм максималист и вярвам в отбора. Ако не се получи, продължаваме с високо вдигната глава. Наясно съм с титулярния състав. Благодаря", заяви Любо Пенев.

Селекционерът на датския национален отбор Мортен Олсен не възнамерява да прави сериозни промени в състава си за предстоящото домакинство на България спрямо този, с който тимът му победи Чехия с 3:0. Олсен коментира, че при победата над Чехия защитниците му са се справили отлично и не вижда причини отново да не им гласува доверие. Селекционерът на Дания все пак не изключи промени в полузащитната линия, в която след контузия отново на разположение е Квист. Специалистът все още не е решил дали отново да заложи на Ники Зимлинг и Николай Стокхолм, които се представиха на добро ниво срещу Чехия, или да замени един от тях с Квист като дефанзивен халф.

Специалистът заяви, че на вратата отново ще е Стефан Андерсен. Мортен Олсен похвали и играта на нападателя Андреас Корнелиус и вероятно именно той ще води атаката срещу България.

ПРОГНОЗА: ДАНИЯ - БЪЛГАРИЯ 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Дания:

14 ноември Турция - Дания 1:1 (Приятелска среща)
26 януари Канада - Дания 0:4 (Приятелска среща)
31 януари Мексико - Дания 1:1 (Приятелска среща)
06 февруари Македония - Дания 3:0 (Приятелска среща)
22 март Чехия - Дания 0:3 (Квалификация за СП 2014)

България:

11 септември България - Армения 1:0 (Квалификация за СП 2014)
12 октомври България - Дания 1:1 (Квалификация за СП 2014)
16 октомври Чехия - България 0:0 (Квалификация за СП 2014)
14 ноември България - Украйна 0:1 (Приятелска среща)
22 март България - Малта 6:0 (Квалификация за СП 2014)

Досегашни срещи:

Дания - България

14 срещи
3 победи за Дания
7 равенства
4 победи за България
Голова Разлика: 19:16 за България

Коефициенти от bet365:
Дания - 1.57
Равен - 3.80
България - 6.00

Коефициенти от Offsidebet:
Дания - 1.53
Равен - 3.60
България - 6.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
183