Ходжсън няма да вика Джон Тери в националния отбор на Англия


Н. Гавазов

Ходжсън няма да вика Джон Тери в националния отбор на Англия

Старши-треньорът на националния отбор на Англия Рой Ходжсън изключи завръщането в своя отбор на капитана на Челси Джон Тери. Както е известно, в навечерието на мачовете срещу Сан Марино и Черна гора Ходжсън се сблъска с трудната кадрова ситуация относно позицията на централния защитник, лишавайки се последователно от услугите на Майкъл Доусън, Рио Фърдинанд и Гари Кейхил.

Но Ходжсън няма намерение да моли Тери да се завърне в националния отбор и предпочита да се съсредоточи върху това, с което разполага.

„Не, нямам намерение да го викам. Уважавам решението на Тери да сложи край на международната си кариера. Защо да го викам? Трябва ли всеки път Оуен да възобновява кариерата си когато не може да вкараме гол? Нека се доверим на момчетата, които редовно играят всяка седмица. Изпитвам огромно уважение към Джон, той се представи фантастично на евро 2012. Но обстоятелствата се развиха срещу мен и той реши да си тръгне, затова нека уважаваме избора му", заяви Ходжсън.

„Освен това, нека проявим уважение към самия Крис Смолинг и не толкова младия, но проверен Джолеън Лескът. Още повече, че Лескът играе за шампиона на Англия, а Смолинг за Манчестър Юнайтед", допълни националния селекционер.

 

  Сподели
83