Португалия се спаси в Израел (видео)


Н. Гавазов

Португалия се спаси в Израел (видео)

В рамките на квалификационния турнир за класиране за Мондиал 2014, в група F Португалия се спаси от загуба при гостуването си на Израел. Двата отбора изиграха слаб мач, в който нямаше много положения за гол въпреки шестте попадения. На практика съперниците оползотвориха всичките си възможности.

Още във втората минута след центриране от корнер Бруно Алвеш надскочи всички и с глава заби топката в мрежата - 1:0 за Португалия. В средата на полувремето домакините организираха мощна контраатака, Томер Хемед овладя с гръб към вратата около точката на дузпата и с удар със завъртане изравни резултата.

Пет минути преди почивката Израел успя да излезе напред в резултата след поредната чудесна контраатака. Тиби подаде на Хемед, който с пета изпрати топката към Бен Басат. Нападателят на Тулуза нахлу в наказателното поле и с мощен удар простреля Патрисио, вдигайки на крака „Зимния стадион".

Второто полувреме започна с опит за натиск на Португалия, но гостите не успяха да създадат сериозни опасности. Израелците пък се ограничиха с контраатаки и в 55-та минута можеха да направят резултата 3:1, ако Бен Басат бе по-точен. Третият гол за домакините все пак падна в 70-та минута, когато след центриране от корнер Гершон надскочи Бруно Алвеш и с глава засече в мрежата.

По всичко изглеждаше, че Португалия няма да спаси този мач, но само три минути по-късно Пощига съкрати изоставането, засичайки едно остро центриране. Гостите засилиха натиска и в 90-та минута Коентрао удари гредата след удар с глава. Бранителят на Реал Мадрид все пак успя да превземе вратата на Ават - след центриране, Алмейда изпревари стража на домакините и с глава уцели напречната греда, топката отскочи и притичалият Коентрао протегна крак за 3:3.

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
98