Фърдинанд се завърна в националния


Н. Гавазов

Фърдинанд се завърна в националния

Старши-треньорът на националния отбор на Англия Рой Ходжъсн обяви имената на 26-те футболисти, които са извикани за световните квалификации с Черна гора и Сан Марино. Специалистът взе решение да върне в „Трите лъва" 34-годишния защитник на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд, който заради конфликта на семейството си с бранителя на Челси Джон Тери известно време се намираше извън международния футбол.

„Играчите от калибъра и възрастта на Рио не се канят в националния отбор, за да бъдат дубльори, тях ги викат, за да направят тима по-добър и да повишават шансовете за успех. За това не е нужно човек да си блъска много главата, за да разбере, че той е в отбора не за количеството, а да играе", заяви Ходжсън за Guardian.

Освен това Рой извика под знамената и лидерите на Тотнъм - защитника Майкъл Доусън и полузащитника Скот Паркър, а както бе обещано от по-рано, също и стражът на УБА Бен Фостър.

Въпреки очакванията, Стив Тейлър от Нюкасъл не бе поканен от Ходжсън. Фил Ягиелка също не намери място заради контузията си, а Джолеън Лескът заради липсата на игрова практика.

Англия играе на 22 март със Сан Марино, а на 26 март с Черна гора.

Ето и играчите, които Ходжсън призова:

Вратари: Бен Фостър (Уест Бромич), Харт (Манчестър Сити), Фрейзър Форстър (Селтик);

Защитници: Бейнс (Евертън), Кейхил (Челси), Коул (Челси), Доусън (Тотнъм), Фърдинанд (Манчестър Юнайтед), Джонсън (Ливърпул), Смолинг (Манчестър Юнайтед), Уокър (Тотнъм).

Полузащитници: Карик (Манчестър Юнайтед), Клевърли (Манчестър Юнайтед), Стивън Джерард (Ливърпул), Лампард (Челси), Ленън (Тотнъм), Милнър (Манчестър Сити), Озмън (Евертън), Паркър (Тотнъм), Окслейд-Чембърлейн (Арсенал), Уолкът (Арсенал), Йънг (Манчестър Юнайтед).

Нападатели: Дефо (Тотнъм), Уейн Рууни (Манчестър Юнайтед), Стъридж (Ливърпул), Уелбек (Манчестър Юнайтед).

 

  Сподели
92