France Football изнесе факти за корупция при избора на домакин на Мондиал 2022


Н. Гавазов

France Football изнесе факти за корупция при избора на домакин на Мондиал 2022

Авторитетното френско списание France Football проведе разследване на обстоятелствата около процеса на избор на страните, които ще приемат Световните първенства по футбол за 2018 и 2022 година. В резултат на своите действия, списанието е успяло да намери факти, доказващи наличието на корупция, благодарение на което представители на Организационния комитет за домакинство на арабската държава са склонили избора в своя полза.

Според информациите, високопоставен член на ФИФА, запазвайки своята анонимност, е признал, че редица членове на Организацията са били буквално закупени от катарска страна.

„Те си купиха този шампионат", цитира France Football вископоставения чиновник.

По-рано стана известно, че ФИФА ще започне разследване на конкурса за определяне на домакинство на Световните първенства в Русия и Катар, като с тази отговорност е назначен бившият прокурор на САЩ Майкъл Гарсия. По темата обаче спря да се говори, парадоксалното е, че няма информация, дали изобщо е започнало разследването.

В същото време следствените действия на ФБР в тази насока продължават. Както е известно, главата на службата по безопасност Крист Итън обяви миналата година, че неговите агенти започват разследване на двата избора, след като се разбра, че електронните пощи на американската делегация е била разбита, както и това, че е направен опит да се проникне в кореспонденцията на англичаните.

 

  Сподели
105