България и Украйна няма да се победят


В. Мухарски

България и Украйна няма да се победят

България - Украйна
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 14.11.2012г.
Час: 18:00
Съдия: Милорад Мажич (Сърбия)

България приема Украйна на стадион "Васил Левски" в приятелска среща. Двамата селекционери смятат да изпробват нови състезатели и различни схеми на игра. Треньорът на България - Любослав Пенев няма да може да разчита на вратаря Николай Михайлов, който се контузи на тренировка преди мача. Най-вероятно на вратата ще пази Стоян Колев. Освен това, Любо ще пусне като титуляр Иван Цветков, който да действа на върха на атаката, а зад него от втора позиция ще му помага асът на Литекс - Георги Миланов.

По двата фланга "трикольорите" ще разчитат на бързите пробиви на капитана Ивелин Попоев от ляво и крилото на ПСВ Айндховен - Станислав Манолев в дясно. Все още не е ясно дали ще се даде шанс за изява на Иван Бандаловски и Влади Гаджев, които да започнат като титуляри. Пенев призна, че е разговарял с двамата относно невъздържаните им прояви и грубите им изяви на футболния терен напоследък.

"Има неща, които трябва да се ошлайфат. Разговарях с Иван Бандаловски и Владимир Гаджев и се надявам тези неща да намалеят. Знам, че и ръководствата на клубовете им са направили същото, но и аз в качеството си на национален селекционер съм длъжен да им говоря. Те са национални състезатели и трябва да бъдат за пример на всички свои съотборници в клубните си отбори", каза Любослав Пенев.

Един от опорните полузащитници ще бъде Светослав Дяков, а до него ще застане или Гаджев, или Маркиньос. Техничният южноамериканец изчезна от погледите, след като се заби в анонимния китайски отбор Чангчун Ятай и не е ясно в каква форма се намира.

Карето в отбрана пред вратаря почти сигурно ще бъде съставено от Иван Иванов, Николай Бодуров, Йордан Минев и Иван Бандаловски. В случай, че защитникът на ЦСКА не попадне сред титулярите, неговото място ще заеме Веско Минев.

Останалите играчи, които ще се надяват на игрови минути са стражът на Лудогорец - Иван Чворович, левият бек на Волин Луцк - Петър Занев, дуото от Черно море - Александър Александров и Георги Илиев, полузащитника на Касъмпаша - Георги Сърмов, крилото на Лех Познан - Александър Тонев и тараните - Валери Божинов и Димитър Рангелов.

"Това е последната ни среща. Мачът е приятелски, но аз вече казах на момчетата, че трябва да завършим годината подобаващо, за да затвърдим всичко, което постигнахме до момента. Аз лично нямам оплаквания към никого, било към играчите от „А" група или тези от чужбина. До момента всеки от тях изпълнява на 100% указанията ми и аз нямам забележки", заяви Любо Пенев.

"Украйна е много стойностен отбор. В никакъв случай не можем и не трябва да говорим за каквото и да е подценяване, макар в момента да изпитват известни затруднения. Познаваме добре съперника и смятам, че ще се поздравим с крайния успех", добави още селекционеът на България.

Треньорът на на Украйна Александър Заваров похвали стила на работа на българския си колега Любослав Пенев в българския национален отбор. „След златното поколение от 1994 година, в българския футбол имаше спад. Националният отбор отсъстваше от световните и европейски форуми, но откакто Пенев е селекционер, той предаде своя ентусиазъм и характер на националния отбор. Той се справя добре в националния отбор, което се вижда от класирането в групата за световните квалификации”, каза Заваров на пресконференцията в София.

Украинският треньор обяви, че е въпрос на чест неговите играчи да излязат с нужната мотивация и да постигнат добър резултат, макар че мачът не е от значение. "Подценяване на България е изключено. Играчите ми са професионалисти и винаги излизат за победа. Може да дадем почивка на някои, но няма да подценим този мач", каза още Заваров, който не пожела да изтъква никой български футболист от сегашния отбор.

Украйна пристига в София без трима ключови футболисти. От групата заради контузии отпадат нападателите от Динамо Киев - Олег Гусев и Андрей Ярмоленко. В Украйна остана и звездата на Днепър - нападателят Евгений Коноплянка, който е вдигнал висока температура и лекарите му предписали пълна почивка в следващите дни. Всички останали играчи са готови за срещата с българите.

ПРОГНОЗА: БЪЛГАРИЯ - УКРАЙНА 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

България:

15 август България - Кипър 1:0 (Приятелска среща)
07 септември България - Италия 2:2 (Квалификация за СП 2014)
11 септември България - Армения 1:0 (Квалификация за СП 2014)
12 октомври България - Дания 1:1 (Квалификация за СП 2014)
16 октомври Чехия - България 0:0 (Квалификация за СП 2014)

Украйна:

19 юни Англия - Украйна 1:0 (Евро 2012, Група D)
15 август Украйна - Чехия 0:0 (Приятелска среща)
11 септември Англия - Украйна 1:1 (Квалификация за СП 2014)
12 октомври Молдова - Украйна 0:0 (Квалификация за СП 2014)
16 октомври Украйна - Черна гора 0:1 (Квалификация за СП 2014)

Досегашни срещи:

България - Украйна

4 срещи
0 победи за България
2 равенства
2 победи за Украйна
Голова Разлика: 6:2 за Украйна

Коефициенти от bet365:
България - 2.62
Равен - 3.25
Украйна - 2.62

Коефициенти от Offsidebet:
България - 2.50
Равен - 3.10
Украйна - 2.70

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
149