Венгер: Уилшър трябва да прескочи мача с Швеция


Н. Гавазов

Венгер: Уилшър трябва да прескочи мача с Швеция

Мениджърът на Арсенал Асре Венгер смята да проведе беседа със старши-треньора на националния отбор на Англия Рой Ходжсън за да го убеди да не използва полузащитника Джак Уилшър в приятелския мач на „Трите лъва" против Швеция. Както е известно, съботната среща с КПР стана за Уилшър първа за последните 14 месеца. Джак страдаше от тежки травми, но успя да се справи с изпитанието и се завърна в строя, готов за игра на високо ниво.

В същото време полузащитника е очакван и в националния отбор. Според не потвърдени информации, Ходжсън смята да извика Уилшър за приятелския мач с Швеция, който ще се състои на 14 ноември. Венгер обаче е против участието на играча в този двубой.

„Сега е много важно Уилшър да набере оптимална кондиция за мачовете на Арсенал. Когато той направи това, тогава ще играе и за националния отбор, но да го викат за приятелски мач? Разбира се, аз ще поговоря с Рой. Аз съм разбран мениджър и ако все пак Джак бъде извикан, смятам, че той не бива да играе пълни 90 минути. Повтарям, сега е по-важно той да се върне на предишното си ниво, отколкото да играе в приятелски мачове на националния си отбор", заяви Венгер за ESPN.

 

  Сподели
84