Кийн призова за единство на ирландците


Н. Гавазов

Кийн призова за единство на ирландците

Роби Кийн призова съотборниците си да бъдат единни и да дадат най-доброто от себе си в Торсхавн, където тази вечер Ирландия гостува на Фарьорските острови в мач от квалификационния турнир за класиране за Мондиал 2014. Както е известно в британската преса се появиха спекулации за предстоящо уволнение на старши-треньора на островитяните Джовани Трапатони след унизителната загуба с 1:6 от Германия в петък. 73-годишният треньор призна, че няма да напусне толкова лесно поста, но много специалисти са на мнение, че нещата вече не зависят само от Трапатони, чийто тим не показва добра игра.

Кийн обаче призова отбора да бъде единен и по този начин да бъде преодоляна бурята.

„Хората винаги ще спекулират и ще задават въпроси. Те имат право да направят това. Плащат добри пари за да дойдат да ни гледат и когато не играем добре са си в правото да ни освиркват. Не бяхме добри в петък и приемаме критиките", заяви Кийн за ВВС.

„Сега обаче Трапатони е тук, всички сме заедно и трябва да се държим заедно. Нещата са много прости. Всички сме много разстроени от последния си мач. Имахме добри резултати напоследък и не заслужавахме подобна загуба. Хубавото във футбола е, че винаги има още един мач и ако тази вечер покажем добър футбол, през следващите месеци ще е много по-спокойно около нас", каза още нападателят.

 

  Сподели
80