Равенство в България с Дания - второ място в Група Б


И. Ангелов

Равенство в България с Дания - второ място в Група Б

Отборът на България започна добре срещата си у дома с Дания днес, но червен картон стана причина за връщане на гостите в срещата. В крайна сметка след 1:1 България се настанява на второ място в групата си след Италия със 7 точки. Българите имат 5, а Чехия е с 4 на трето място. По този начин трикольорите продължават да нямат допусната загуба в квалификациите.

Димитър Рангелов вкара още в 7-ата минута след чудесно центриране на Иван Бандаловски. Вратарят Андерсен се размина с топката и Рангелов намери топката с глава. В 26-ата минута обаче българите бяха ощетени след директен червен картон за Бандаловски. Той бе изгонен с първото си нарушение, макар да се видя, че опита да прибере краката си след неразчетено влизане.

Никлас Бенднер вкара в 40-ата минута за гостите след лоша изява на Николай Михайлов. Българският вратар реши да остане на мястото си при балонно центриране и това се оказа фатално за резултата. В крайна сметка гостите доминираха и след този момент, но и след малко късмет България се представи добре и заслужи най-малко точката тук.

Снимка: Илияна Енчева

  Сподели
138