Ходжсън обмисля връщането на Фърдинанд в Трите лъва


Н. Гавазов

Ходжсън обмисля връщането на Фърдинанд в Трите лъва

След решението на капитана на Челси Джон Тери да прекрати кариерата си в националния отбор на Англия, старши-треньорът на „Трите лъва" Рой Ходжсън се замисля над идеята на върне в тима защитника на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд. Както е известно, заради враждебните отношения между Тери и братята Антон и Рио Фърдинанд, треньорът на англичаните беше принуден да жертва някой от двамата лидери с цел запазване на добрата атмосфера в отбора.

Ходжъсн заложи на Джон, който замина на Евро 2012, а след това беше поканен за стартовия мач от квалификационния турнир за Мондиал 2012. На практика, Рио все още не е играл под ръководството на Ходжсън.

Но Тери повече няма отношение към националния отбор на Англия което означава, че нищо не пречи на наставника да повика 33-годишният Фърдинанд, който редовно участва в мачовете на Юнайтед и се представя на отлично ниво.

„Няма никакви препятствия да бъде извикан Рио в националния. Това решение е изцяло в прерогативите на Ходжсън", призна за ESPN представител на Футболната асоциация.

Според информациите в днешната британска преса, Фърдинанд също няма нищо против да се завърне в ‘Трите лъва".

 

  Сподели
124