Уилкинс шокиран от решението на Тери


Н. Гавазов

Уилкинс шокиран от решението на Тери

Бившият английски национал Рей Уилкинс, който няколко години работеше в треньорския щаб на Челси смята, че оттеглянето на Джон Тери от „Трите лъва" ще бъде голяма загуба за националния отбор на Англия. Както е известно, по-малко от 24 часа преди Футболната асоциация на Англия (ФА) да изслуша 31-годишния защитник по обвинения в отправяне на расистки обиди към бранителя на Куинс Парк Рейнджърс Антон Фърдинанд, Тери се обърна със специално изявление, в която обяви, че слага край на кариерата си в „Трите лъва".

Джон обвини ФА, че прави пребиваването му в националния отбор на Англия „непоносимо" и Уилкинс смята, че Ходжсън трудно ще замени капитана на Челси в сърцето на отбраната на Англия.

„Тери е изключителен футболист със силен характер. Освен това, на терена винаги прави това, което се иска от него. Бившият треньор на Англия Фабио Капело не се поколеба да влезе в конфликт с ФА заради Джон, защото знаеше важността му за отбора. Напускането му е сериозен удар за Англия, а когато той взема решение да закачи обувките на пирона, сериозно ще пострада и Челси. Да се замени неговият характер и авторитет в съблекалнята, практически е невъзможно", заяви Уилкинс за Sky Sports.

„Разполагаме с много варианти, защото в Англия има много млади футболисти, които искат да играят за националния отбор, Рио Фърдинанд също иска да играе за тима. Но такъв лидер като Тери няма, защото той не се грижи само за собственото си представяне, а за изпълненията и на останалите футболисти", каза още бившият помощник-треньор на Челси.

 

  Сподели
89