Ван Гаал: Обидно е, че някои играчи няма да помогнат за мача с Унгария


Н. Гавазов

Ван Гаал: Обидно е, че някои играчи няма да помогнат за мача с Унгария

Старши-треньорът на националния отбор на Холандия Луис ван Гаал сподели очакванията си от предстоящата световна квалификация с Унгария, а също така разказа защо е повикал в състава си 21-годишния вратар на Валвейк Йерун Зута, който според специалистите не е готов за игра на подобно високо ниво.

„Срещу Турция нещата не се развиха по начина, по който бяха планирани предварително. Все пак след почивката футболистите успяха да изпълнят част от указанията ми и в крайна сметка победихме. Но загубихме няколко играчи и е обидно, че те няма да могат да играят в предстоящият двубой", заяви Ван Гаал по време на снощната си пресконференция.

„Унгария няма да играе както Турция. Те имат две системи, една от които е атакуващата 4-4-1-1", допълни наставникът на „оранжевите".

„Защо извиках Зута на мястото на Крул? Това е логична замяна и не виждам причини за безпокойство. Не мога да приема твърденията, че той ще прегори. Зута се представи отлично в младежкия национален отбор и сега има шанс да стане нашият трети вратар. Той го заслужава", каза още Ван Гаал.

 

  Сподели
85